Dino park

Dino park pruža jedinstvenu celodnevnu i višednevnu zabavu i edukaciju za sve uzraste: porodice sa decom, decu iz vrtića, učenike osnovnih i srednjih škola, studente i pasionirane avanturiste. Pročitajte više u nastavku i saznajte kako. 🙂

SADRŽAJ

Sadržaji Dino parka koncipirani su da budu edukativnog, kulturnog i zabavnog karaktera. Rezidenti parka, jesu  24 replike dinosaurusa iz ere Mezozoik, o kojima će posetioci moći više da saznaju, uz pratnju stručnih Dino vodiča. Pored izgleda, veličine i karakteristika dinosaurusa, tim Dino vodiča objasniće vam kako je izgledao život u doba Triasa, Jure i Krede i na posletku, kako su ove intrigantne životinje u potpunosti nestale sa planete.

Interesantno je da su replike dinosaurusa multimedijalne – odnosno mogu da se pokreću i ispuštaju zvuke, što doprinosi autentičnom doživljaju, pogotovo kod najmlađih posetilaca.  Najhrabrijima smo omogućili  i da se fotografišu u čeljustima nekih dinosaurusa.

Kulturnu notu, park dobija kroz brojne programe, predstave, radionice i kvizove koje smo za vas pripremili u narednom periodu, a sadržaji programa neka ostanu iznenađenje.

Uz učenje i nova saznanja, ne zaboravimo naravno i na podjednako važnu zabavu, koju smo vam omogućili na više načina. U okviru Dino parka, nalaziće se brojni dodatni sadržaji, na radost posetilaca. Nakon otvaranja, park će se u toku sezone, dopunjavati otvaranjem sledećih interesantnih sadržaja:

  • 12D Bioskop sa projekcijama dokumentarnih i animiranih filmova (dodatno se naplaćuje | 200,00 dinara);
  • Dino rođendaonica & igraonica za decu sa igralištem na otvorenom – sa najrazličitijim programima animacije;
  • Dino Dig Site – ograničen prostor ispunjen peskom u kojem će deca biti u ulozi malih arheologa, koji pronalaze i iskopavaju fosile dinosaurusa;
  • Dino restoran sa autentičnom gastronomskom ponudom;
  • Dino suvenirnica – opremljena upotrebnim suvenirima, igračkama i rukotvorinama;
  • Dino Teatar za kulturne sadržaje: koncerti, pozorišne predstave, tribine, seminari, radionice;
  • Streljana (dodatno se naplaćuje | 100,00 dinara)
  • Mini jezero
  • Jahanje dinosaurusa (dodatno se naplaćuje | 100,00 dinara)
  • Autići na žeton (dodatno se naplaćuje | 50,00 dinara)

Uz brojne sadržaje, rezidenti parka biće i hor malih dinosaurusa, koji će zabavljati posetioce i upotpuniti vaš doživljaj.

LOKACIJA

Prvi i jedini Dino park u regionu prostire se na površini od 1,7 ha na atraktivnoj lokaciji u Novom Sadu. Park se nalazi na adresi Sutjeska 2, u okviru JP Sportski i poslovni centar „Vojvodina,“ poznatijeg kao „SPENS“, a ulaz je sa strane koja gleda na teniske terene.

PARKING

Ulaz u Dino park nalazi se pored velikog parkinga, što je značajna prednost za posetioce koji dolaze sopstvenim ili organizovanim prevozom. Parking se ne naplaćuje.

ULAZNICE / RADNO VREME

Celodnevna ulaznica u Dino park za decu košta 200, a za odrasle 300 dinara. Vreme boravka u parku za posetioce je neograničeno (u okviru radnog vremena). Deca ispod 3 godine ne plaćaju kartu. Deca sa smetnjama u razvoju uz pratnju ne plaćaju ulaz u park.

U cenu celodnevne ulaznice ulazi korišćenje igraonice, tramboline, Dino gradića na naduvavanje, Dino Dig Site, Sportski kutak (mali fudbal, stoni tenis, veliki šah). Kulturno zabavni program i kreativne radionice koje se organizuju za dane vikenda su besplatani, odnosno uračunati u cenu celodnevne ulaznice.

Dino park je otvoren od aprila do decembra. Trenutno ne radi, a nove avanture sa dinosaurusima zakazujemo za proleće, od aprila meseca.

STUDENT FRIENDLY : đaci iz osnovnih i srednjih škola plaćaju kartu 200,00 rsd.

TODLER FRIENDLY: deca ispod 3 godine ne plaćaju kartu.